Nieuws 2022 – Moroso

Ter gelegenheid van de Milan Design Week werd het interieur van de historische Moroso showroom door Patricia Urquiola omgegooid om in het hart van Brera verassende nieuwe modellen te presenteren. Gerecyclede materialen en harmonie met de natuur stonden dit jaar centraal. Hieronder per model een korte uitleg. Niet in Milaan geweest maar toch de nieuwe showroom even bekijken? Doe dan de virtuele tour

links : ANORAK –  Geïnspireerd op fashion! De naam van deze nieuwe sofa komt van het woord annoraaq, dat stamt af van de Inuit uit West-Groenland. Een Anorak is een gewatteerd jack die je over je hoofd aantrekt, dus zonder rits. De hoes en de padding zijn gemaakt van gerecycled materiaal en de hoezen van de bank zijn eenvoudig los te halen en daarom vervangbaar. Meer info >>

rechts : PEBBLE RUBBLE –  De oorsprong van deze collectie ligt in de Zweedse bossen. Ontwerp-duo Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren van Front Design lieten zich inspireren door vormen uit de natuur. De Arda stof is een nieuwe stof van Febrik by Kvadrat en is speciaal ontwikkeld voor de Pebble Rubble van Moroso. Vier kleuren zijn exclusief voor Moroso. 
Meer info >>

links : SQUARE –  Geometrische vormen en abstracte lijnen. Jonathan Olivaris bedacht deze collectie speciaal voor de showroom van Kvadrat in New York. Op iedere module kun je een andere stof of kleur kiezen. De hoezen zijn vervangbaar en door het lichtgewicht is de Square gemakkelijk te verplaatsen. Meer info >> 

rechts : SOMEWHERE –  Nederlands ontwerp! Somewhere komt van Studio Wieki Somers en is zich nog volop aan het ontwikkelen. Het onderstel is gemaakt 100% gerecycled textiel, genaamd Really van Kvadrat. De matrassen kunnen op allerlei manieren worden opgerold en functioneren als rugleuning of zachte ondergrond. Meer info >>