Milano 2024

 

We blikken terug op een succesvolle week in Milaan. Salone del Mobile 2024 zit er weer op! Natuurlijk staat deze editie van onze Burik & Burik Brandnews vol met alle nieuwe collecties van onze merken! 

We hebben per merk de hoogtepunten voor jullie op een rij gezet. Natuurlijk willen we jullie ook graag persoonlijk vertellen over de nieuwe producten. Wil je een afspraak inplannen om te noviteiten door te spreken of wens je aanvullende informatie te ontvangen? Stuur dan een mail naar info@burikenburik.nl 

 

MOROSO – Moroso valt op tijdens de Milan Design Week 2024 door zich te focussen op het perfectioneren van de Flagship Store aan de Via Pontaccio. Met nieuwe ontwerpen van onder andere Patricia Urquiola, Ron Arad en Stefan Scholten is er genoeg te ontdekken! Meer info op de website.

ONE PAGE –  Dat dit een ontwerp is van Ron Arad, is als je het ons vraagt meteen duidelijk. Een fauteuil geïnspireerd door de eenvoud van een velletje papier en ontworpen om comfort te bieden zonder losse kussens of vulling. Dit unieke ontwerp combineert stevigheid en flexibiliteit in één. Verkrijgbaar met bijpassende voetenbankje. 
Meer info >> 

GRUUVE – ‘Back to the 70’s’ met dit nieuwe ontwerp van Patricia Urquiola. De Gruuve is een stap vooruit en een vernieuwing van deLowseat fauteuil die ze in 2000 voor Moroso heeft ontwikkeld. Geef een eigentijdse draai aan je woonkamer met Gruuve en creëer een uniek doolhof met de verschillende modules. 
Meer info >>

MATHILDA LOUNGE – De Mathilda kunnen we wel één van de  klassiekers van Moroso noemen. Nu is er in Milaan een nieuwe variant gepresenteerd, namelijk de Mathilda lounge. Meer info >>

RUFF LARGE –  Dit is heel goed nieuws! De Ruff fauteuil is nu ook verkrijgbaar in de large uitvoering. Net iets groter dan de elegante kleinere Ruff die 4 jaar geleden uitkwam. Meer info >> 

 

PEDRALI – #PedraliColoursofLightness. Tijdens de 35e deelname aan Salone del Mobile presenteerde Pedrali maar liefst 11 gloednieuwe collecties voor zowel binnen- als buitenruimtes inclusief uitbreidingen van bestaande collecties. De noviteiten zijn het resultaat van intern onderzoek en samenwerkingen met internationaal gerenommeerde ontwerpers. Scroll snel verder voor de resultaten! of  klik voor meer info >>.

RIZZ –  De vier taps toelopende poten van gegoten aluminium zijn het kenmerkende ontwerpelement van de Rizz tafel. Er zijn ronde, rechthoekige of vierkante bladen beschikbaar. Aan te passen naar verschillende materialen en kleuren. Meer info >>
PHILÍA –  Deze nieuwe outdoorstoel sluit perfect aan op een ontspannen leefstijl in de buitenlucht. Het typische Italiaanse ‘dolce vita’ van de jaren zestig. De stoel heeft een stalen buisframe en een handgeweven zitting en rugleuning. Meer info >>

STIEL –   Herken je het ontwerp van dit stoeltje? Dat kan kloppen! Dit is namelijk de Blume maar dan met een powdercoated frame, zonder het kenmerkende frame in bloemvorm. Daardoor heb je veel meer mogelijkheden qua kleuren. Meer info >>

BUDDY OASI –  Geschikt voor buiten! De Buddy Oasi heeft een waterdichte en afneembare hoes en is daarom eenvoudig schoon te maken. Met deze sofa kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op, want de rugleuningen kun je op iedere plek neerzetten en verschuiven.  Meer info >>

 

RIMADESIO – Vormen die ruimte definiëren, oppervlakken die veranderen afhankelijk van het licht, waardoor nieuwe waarnemingen ontstaan: het concept achter het verhaal van de nieuwe collectie van Rimadesio, ontworpen door Giuseppe Bavuso, heet “Shapes of Light Meer info >>

AIR SYSTEM –  Het Air system streeft naar maximale vrijheid. Dit systeem bestaat uit vaste panelen middenin de ruimte of tegen een bestaande muur. Hierin kunnen taatsdeuren worden geïntegreerd. De look van de panelen en deuren? Je kunt kiezen voor Air, Air Pure, Air Regular en Air Plus. Meer info >>

RIALTO TABLES –  Dit zijn de nieuwe salontafels binnen de Rialto-familie. De salontafels zijn verkrijgbaar in ovale en ronde versies en bieden een veelheid aan afwerkingen, van marmer tot glas of hout. Veelzijdig, flexibel en eclectisch.
Meer info >>

ALIANTE –  Oog voor detail en technische innovatie zijn altijd kenmerkend voor de filosofie van Rimadesio. Dit komt samen in de nieuwe vierdeursversie van Aliante. Deze kast is ontworpen voor opslag en presentatie van kostbare objecten in de woonruimte.  Meer info >>

RIALTO MIRROR –  Sinds lange tijd produceert Rimadesio weer spiegels. Door het brugelement dat we inmiddels herkennen vanuit de rest van de Rialto collectie, zijn de spiegels geschikt om op de vloer te zetten of aan de wand op te hangen.
 Meer info >>

 

RS BARCELONA – De stand van RS Barcelona leek wel één groot springkussen! Met onder andere de You & Me ping pong tafel volledig in het wit, de Shuffleboard en de Diagonal pooltafel was er ook genoeg mogelijkheid om even te ontspannen en een spelletje te spelen! Meer info >>

TRACK SHUFFLEBOARD –  Nog een maatje groter! De Shuffleboard is nu ook verkrijgbaar in 14ft. Dat betekent nog langer shuffelen! Meer info >>

YOU & ME MONOCHROME –  De You & Me altijd al volledig in het wit of zwart willen hebben? Dat kan nu met de Monochrome variant! De top is van HPL, de poten van powdercoated steel. Meer info >>

 

DIESEL LIVING – Stap in de wereld van Diesel Living tijdens Milano Design Week 2024, waar de tentoonstelling Red Takeover en Silver Dome je omarmt in iconische tinten rood en zilver. Dompel jezelf onder in het innovatieve lifestyleconcept met de producten van MorosoLodesIris en ScavoliniMeer info >> 

D-UFFLE –  Geïnspireerd op de urban leefstijl, royaal van vorm en uiterst comfortabel. Het idee achter de gespen? De manier waarop rugzakken en andere items uit de outdoormode worden opgerold en uitgerold.  Meer info >>

PUFF-D –  Deze nieuwe fauteuil heeft een ingetogen, maar uitnodigend ontwerp met zachte vormen en een lage zitting. De opzettelijke plooien versterken de relaxte en eigentijdse uitstraling. Meer info >>

TOM DIXON – The Manzoni van Tom Dixon waren alle nieuwe modellen te zien. Zo zagen we de Bell portables, de nieuwe Opal kleur voor onder andere de Melt collectie. Bekijk hieronder alle noviteiten of ga naar de website. Klik voor meer info >>

SLO –  Slab Lounge Ottoman. De nieuwe Slo stoel met bijbehorend voetenbankje is een variatie op de slab dining chair. 

FAT –  De Fat stoel 2.0 : Lichter, ander materiaal én prijsvriendelijker. Ook verkrijgbaar als bureaustoel met wieltjes.

BELL –  De Bell collectie heeft er een paar mooie neutrale kleuren bij: light grey, taupe en white. Meer opvallen? Kies dan voor fluoro! 

OPAL –  Opal is de nieuwe kleur binnen gehele collectie lampen van Tom Dixon. Een melkglas met een chique uitstraling.